Annons

Christine Heger ska baka med fullkorn i Go'kväll i SVT

I fjor kom Christine Heger i Falsterbo, ut med boken Fullkorn. Den 22 november medverkar hon i SVT:s Go'kväll, för att sprida kunskap om fullkornets alla fördelar, från norr till söder.
Falsterbo • Publicerad 17 november 2019 • Uppdaterad 18 november 2019
Christine Heger, Falsterbo, som skrivit boken Fullkorn, ska medverka i tv-programmet Go´kväll.
Christine Heger, Falsterbo, som skrivit boken Fullkorn, ska medverka i tv-programmet Go´kväll.Foto: Tomas Nyberg

– Jag tycker att fullkorn är ett ämne som behöver lyftas och har länge velat medverka i Go'kväll för att förklara fördelarna med att byta ut det onyttiga vita mjölet mot fullkornsvetemjöl, förklarar Christine Heger.

Redaktionen bakom tv-programmet har sett hennes bok och framfört en önskan om att hon under sin medverkan ska baka hallongrottor, men annars har hon själv fått tänka ut vad hon vill göra av sin tid i rutan.

Annons

– Jag vill visa bredden på användningen av fullkornsmjöl. Att man kan baka både luftiga bröd, smakrika småkakor och mjuka kakor. Ja, egentligen allt. Min plan är att baka tre sorters kakor och ha med mig ett bröd. Jag har pratat med redaktören och hon tyckte att det lät bra, berättar Christine Heger.

Genom att vara med i programmet hoppas hon kunna inspirera folk att använda bättre mjöl, men också att få producenterna att erbjuda bättre produkter. Kanske kommer hennes medverkan också att ge ytterligare en skjuts åt det egna företaget Bröd&Kvarn som Christine Heger driver i ett annex intill hemmet i Falsterbo.

– Julen 2018 medverkade jag i P1:s program Meny. Efter det blev alla mina kurser fulltecknade. Folk kommer från hela Sverige till min bakstudio för att lära sig om mjöl, bakning och surdegsbakning. Det märks att detta är något många vill lära sig mer om, konstaterar Christine Heger.

Christine Heger ska baka med fullkorn i tv-programmet Go'kväll.
Christine Heger ska baka med fullkorn i tv-programmet Go'kväll.Foto: Tomas Nyberg

Hon brukar själv mala sitt mjöl, men det finns inte utrymme för det under programtiden. Däremot hoppas Christine Heger hinna prata lite om färskmalet mjöl och dess fördelar.

– Programmet är upplagt så att vi pratar lite samtidigt som jag bakar och sedan har de ett inslag om något annat innan de kommer tillbaka till mig. Jag har aldrig varit med i tv innan så det ska bli väldigt roligt att bara få en inblick i hur det går till.

Go´kväll spelas in i Umeå vilket innebär tidig avfärd från Falsterbo och sen hemkomst på kvällen. Med sig packar Christine Heger några färdiga småkakor om allt skulle haverera.

– Det ska bli häftigt och spännande. Programmet känns väldigt välorganiserat. Det märks att de som gör det är väldigt rutinerade.

Fotnot: Christine Heger medverkar i Go'kväll som sänds i SVT1 fredagen den 22 november klockan 18.45.

Nilla OlssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons