Annons

Hon ska arbeta som volontär i Finland

Julia Ahlgren Olsson, 22 år, lämnar snart Trelleborg för ett års volontärarbete i Finland.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2013
Foto: Privat

Vad ska du göra?

-Jag vet inte så mycket mer just nu än att jag ska arbeta i olika projekt som rör ungdomar, äldre och djur. I början av augusti åker jag till Irland i en vecka för att träffa andra volontärer och då kommer jag att få reda på mer. Efter det åker jag till Finland och börjar jobba.

Annons

Hur länge ska du vara borta?

-Volontärjobbet pågår i tio månader, så jag kommer tillbaka i juni nästa år.

Varför gör du detta?

-Jag har alltid varit nyfiken av mig och började fundera på att åka iväg som volontär utomlands. När jag nämnde det för min praktiksamordnare på Navigatorcentrum började hon att hjälpa mig med att leta efter volontärjobb. Först blev jag erbjuden ett i Turkiet, men det var bara på två månader och jag tyckte det var för kort tid. Sedan dök detta upp i Finland och eftersom jag vill arbeta med människor eller djur i framtiden passade det bra.

Vad tror du att det kommer ge?

-Förhoppningsvis lär jag mig mycket och blir mer självständig. Jag kommer att få erfarenheter som gör att jag lättare får jobb sedan. Vissa säger till mig att det är dumt att åka iväg, att de aldrig skulle jobba gratis. Men jag ser det i stället som att jag måste ta chansen!

Louise Löfgren
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons