Annons

Hon gjorde sitt intresse till arbete

När Malin Rosvall var liten brukade hon möblera om sitt rum, idag pillar hon mest med detaljer för att skapa förändring i ett rum. Men intresset för inredning är fortfarande lika starkt – och numera dessutom början till en karriär.
Trelleborg • Publicerad 5 oktober 2010
Rum som ska inredas finns inte bara inomhus utan också ute. "Det är ingen jättestor trädgård men det går att göra ganska mycket ändå", säger Malin Rosvall.
Rum som ska inredas finns inte bara inomhus utan också ute. "Det är ingen jättestor trädgård men det går att göra ganska mycket ändå", säger Malin Rosvall.Foto: 

Det var i våras som Malin Rosvall bestämde sig för att utbilda sig inom sitt stora intresse: färg och inredning. Hon funderade först på att skola om sig och bli inredningsarkitekt men den långa utbildningen avskräckte henne.

– Flera år på högskola passar inte in i mitt liv med småbarn och allt just nu, säger hon.

Annons

Istället blev det en cirka fyra månader lång utbildning i Göteborg, på distans. Efter den kan Malin Rosvall titulera sig professionell home stager. Och dagarna innan TA träffar henne har hon fått en bokning av sin första kund.

– Jag ska hjälpa till att göra i ordning en bostad inför att den ska säljas.

För det är vad home staging handlar om. Att piffa till en lägenhet eller ett hus så att de potentiella köparna fastnar.

– Det kan vara att måla om eller flytta på möbler. Det som behövs är oftast att man tar bort möbler helt och hållet. Vi har för mycket möbler, säger Malin Rosvall.

Hon förklarar att det är viktigt att se till målgruppen, vilka de som kommer på visningen kan tänkas vara, och att sedan anpassa hemmet efter deras behov.

– Jag tror att många köpare behöver hjälp för att se vad de kan göra av lägenheten eller huset. Sinnet behöver något, lite hjälp, för att gå igång, säger Malin Rosvall.

Ännu är det inte så vanligt att folk anlitar home stagers och framöver hoppas Malin Rosvall kunna tjäna pengar på sina kunskaper även genom att inreda bostäder som inte ska säljas.

– Jag tror att man lätt blir hemmablind.

Själv har hon bott på samma ställe i tolv år, ett tegelhus från 1913 i centrala Trelleborg. Det är tidstypiskt inrett – även om många av möblerna är nyköp följer de samma stil som de ärvda skänkarna och matbordet.

– Det enda jag minns från första gången vi kom hit är att det kändes så stort. och så var det mörkgrönt i hallen, sågspånstapeter, heltäckningsmattor och märken efter var tavlorna hade hängt på vägarna, berättar Malin Rosvall.

Annons

Med en man som är elektriker i grunden har de kunnat göra stora delar av totalrenoveringen själva. Snart är det dags igen.

– Vi har varit klara ett par år men nu börjar det om. Fast det är inte för att vi måste, utan bara för att det är så kul.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons