Annons

Hon fick chansen att pröva sin dröm

Det händer att drömmar går i uppfyllelse, åtminstone litegrann. Kitty Eklunds dröm var att vara stylist i USA. Och trots att hon ännu inte är färdigutbildad har hon redan fått pröva det.
Trelleborg • Publicerad 8 december 2012
Foto: 
Kitty Eklunds drömyrke är att bli stylist och allra helst åt kändisar i USA. Hennes praktik i San Francisco var en liten bit på vägen.
Kitty Eklunds drömyrke är att bli stylist och allra helst åt kändisar i USA. Hennes praktik i San Francisco var en liten bit på vägen.Foto: Claes Nyberg

– USA är en dröm för mig. Det är där man lyckas som stylist om man vill bli riktigt stor och känd. Här är det inte så stor efterfrågan, säger Kitty som genom sin utbildning åkte till San Francisco i tre veckor och gjorde praktik som stylist.

Hon går sista året på en gymnasieutbildning på Drottning Blanka-gymnasiet i Malmö.

Annons

– Jag utbildar mig till stylist. Vi håller på mycket med make up men även hår, hud, naglar och kläder, förklarar Kitty.

I början av höstterminen fick hon chansen att söka en av fem attraktiva praktikplatser på The art institute of San Francisco, ett college med utbildningar inom bland annat modedesign och filmskapande. Kitty var den enda från sin klass som blev utvald. Resten kom från en parallellklass.

– Det är klart att man kände sig hedrad. Det var verkligen som att få en klapp på axeln.

Kitty berättar om de tre veckorna i San Francisco då hon och skolkompisarna bland annat fick hjälpa till med make up och styling när modeeleverna och filmeleverna skulle skapa portfolios. Hon fick också hjälpa till med sminkning till en filminspelning.

– Sedan fick jag även vara med i filmen själv. Det var kul, säger Kitty.

– En dag fick vi också göra halloweensminkningar. Halloween är verkligen stort i USA, säger Kitty som också fick vara med då skolan fick en donation med kläder av TV-programmet Project Runway för att ”göra om” elever och lärare under en dag.

– Det var jättekul eftersom jag följt det programmet när det visats i Sverige, säger Kitty.

Efter de tre veckorna har hon fått flera kontakter i USA och hoppas att de kanske kan vara till nytta i framtiden.

– Praktiken var verkligen en sådan upplevelse och erfarenhet. Dessutom fick vi utöva yrket på allvar, säger Kitty som tidigare drömt om att flytta till USA.

Nu tänker hon istället att hon kommer att ha Sverige som sin bas men arbeta längre perioder utomlands.

Martin Falkenby
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons