Hon bygger framtiden på naglar

Manal Achkar, 20 år, får Ung Framtids första stipendium. Hon får 10 000 kronor som starthjälp till sitt företag som sysslar med nagelbyggnad på Studio Bello i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2011

– Jag har min första kund klockan 17 på onsdagen, berättar Manal Achkar, som ska arbeta i en frisersalong i Anderslöv.

Pengarna tänker hon använda bland annat till att göra reklam för sitt företag.

– Jag hade nog startat mitt företag ändå, men stipendiet gör att jag kan komma igång fortare, säger hon.

Manal Achkar har gått en treårig gymnasieutbildning i Malmö där hon samtidigt fick chansen att lära sig nagelbyggnad.

– Jag jobbade på en studio som ligger vid Dalaplan i Malmö, där fick jag mycket praktik, berättar hon.

Manal Achkar sökte pengar från stiftelsen Ung Framtid för att starthjälp till sitt företag. Hon ska pendla mellan arbetet i Anderslöv och hemstaden Trelleborg med buss.

– Det är roligt att få dela ut det första stipendiet från stiftelsen Ung Framtid, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg som räckte över checken i samband med Ungdomsstyrelsens konferens på Ångkvarnen på onsdagen.

Ung Framtid har sitt ursprung i projektet Ung Idé som stöttat unga att komma igång med olika verksamheter. Kommunen har lagt en grundplåt och sedan har olika företag i TFF:s nätverk gått med och skänkt pengar.

– Vi ger bidrag till den som kommer med en bra idé, säger Ulf Bingsgård. Vissa år kan det bli många, andra färre. Beroende på hur många som söker och hur mycket pengar vi har att dela ut.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.