Höllvikentjej kröntes till drottning

Iklädd sin mormors gamla bröllopsklänning blev Caroline Serger krönt till 2005 års drottning Margareta på söndagen. Samtidigt blev hon 5000 kronor rikare genom det stipendium som delades ut.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2005

Nils-Erik Andersson, ordförande i föreningen för Margaretadagarna, hälsade alla välkomna innan dagens huvudpunkt, kröningen, ägde rum på gräsplanen strax intill Magasinet i Falsterbo.

– Man kan se drottning Margareta som en en förgrundsfigur för Nordens enande, fortsatte Nils-Erik Andersson.

De fem utvalda kandidaterna, varav fyra fanns på plats i går, hade alla gjort varsitt arbete om drottning Margareta som sedan presenterats för juryn på olika sätt. Caroline Serger hade satsat på att göra en egen film om den så starka drottningen.

Och det tycktes vara en smart idé som föll juryn i smaken.

– Stipendiaten har i sin framställning visat det historiska perspektivet tillsammans med det nutida med humor och självdistans, sade Nils-Erik Andersson då han läste upp motiveringen till varför Caroline Serger blev den som kröntes till drottning och fick det utlysta stipendiet.

Själv tyckte Caroline Serger att Margaretakröningen mest var en rolig grej när hon bestämde sig för anmäla sig.

– Jag tycker att det är roligt att klä ut mig. Annars brukar jag bara göra det när jag går påskkärring, sade hon.

Beskedet om att hon blev en av de fem nominerade fick hon först i torsdags så så mycket tid till att förbereda sin klädsel hade hon inte.

– Jag fick ta min mammas och min mormors bröllopsklänning, förklarade hon.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.