Annons

Höllvikentjej gick vidare i TA-chansen

Tre tjejer, en från Höllviken, en från Malmö och en från Skurup, gick vidare till final efter gårdagens andra omgång av TA-chansen.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2005

Den kalla och gråa augustikvällen gjorde att ett flertal bänkar gapade tomma i Stadsparken under sommarens andra omgång av allsångskväll och TA-chansen.

Malena Björner och Söderslätts Musikkår gjorde vad de kunde för att hålla illusionen om sommar vid liv genom valet av somriga låtar. Publiken sjöng glatt och villigt med i låtar som Sommar, sommar och Änglamark, iförda vindtygsjackor och regnställ.

Annons

– Det här är nästan som friidrotts-VM i Helsingfors. En fantastisk publik, fantastiska tävlande och ett hemskt väder, summerade allsångsledaren Malena Björner.

Ingen trelleborgare fanns med i startfältet i de två grupperna i TA-chansen. Däremot fanns deltagare från flera hörn av Skåne, både Höllviken, Tomelilla och Ljungbyhed.

Juryn, som bestod av Jörgen Flink och Stefan Lind från Kultur Trelleborg samt Sofia Bergström från Trelleborgs Allehanda, enades ganska snabbt om vem som skulle gå vidare.

I klassen för yngre deltagare föll de för tioåriga Amanda Björneskogs proffsiga framförande av Charlotte Perrellis schlagerhit Tusen och en natt. Bland de äldre deltagarna föll valet på Casandra Nyström, en femtonåring från Malmö som enligt juryn lyckades få med sig publiken på ett imponerande sätt då hon sjöng låten Not that kind.

Medan juryn överlade fick även publiken chans att säga sitt. Genom en omröstning visade det sig att juryn och publiken inte var eniga i sitt val. Därmed kunde även tolvåriga Sofie Berggren från Skurup sälla sig till dem som går vidare till final i TA-chansen under Mikaelifesten senare i augusti.

Lite otur hade Anna Hertzman från Ystad som sjöng One of us. Mitt under hennes framförande tog den kraftiga vinden tag i tältet som skyddade ljudutrustningen och slungade det in mot publiken. En viss förvirring uppstod, men ingen kom till skada.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons