Höllvikenbo högsta hönset i HSB Malmö

Claes Caroli, 59 år från Höllviken, har valts till ny styrelseordförande för HSB Malmö. Claes Caroli valdes på en tumultartad stämma på lördagen. "Det känns spännande att få vara med och påverka", säger Caroli.
Trelleborg • Publicerad 30 april 2008

Claes Caroli är i dag ordförande i bostadsrättsföreningen Näset i Höllviken. Han fördes fram som valberedningens förslag i fredags efter att den tilltänkta ordföranden, Lennart Haglund, hoppat av i sista stund. Anledningen till avhoppet var att en annan styrelseledamot också anmälde kandidatur.

På stämman valdes Claes Caroli utan votering, men mötet blev tumultartat då den förra vd:n Lars Danielsson och förre styrelseordföranden Alf Gustavsson nekades ansvarsfrihet.

Claes Caroli säger sig inte ha åsikter om den turbulens som varit.

– Jag har inga synpunkter på hur det fungerar nu. Nu vill jag bara sätta mig in i styrelsearbetet och verka för föreningens bästa, säger Claes Caroli. Claes Caroli är ursprungligen från Landskrona och flyttade till Höllviken på 1980-talet. Claes Caroli är jur kand och har arbetat inom polisens ekorotel. I dag är han utredningschef på Trygg Hansa.

Claes Caroli säger att han ser fram emot sitt nya uppdrag och ser det som ett "kulturarv" som ska drivas vidare. Han vill särskilt verka för fler boenden med utökad service för äldre.

– Jag vill satsa på bekväma boenden mede hög service för folk som kommit till åren, vi har ett sådant boende på gång i Malmö och jag tycker det är ett intressant koncept, säger Claes Caroli.

I HSB Malmö ingår bostadsrättföreningar i Trelleborg, Vellinge, Svedala, Burlöv, Lomma och Malmö. Vid stämman på lördagen valdes även Mimmi Zetterman från Trelleborg till ny styrelseledamot.

Mötet i lördags ajournerades och återupptas den 5 maj. Tills dess är det fortfarande den gamla styrelsen som håller i klubban.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.