Annons

Hojåkare möter bilåkare på rockträff

Till helgen blir det krom, kasedans och rock´n´roll på Folkets park i Trelleborg, när flera hundra bil- och mc-entusiaster samlas för utställning, kortege och fest.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Precis som i höstas så är det kamraterna Ronny Breste och Ulf Karninger som ordnar kalaset, som kombinerar motorintresse med musikintresse. Allmänheten är förstås inbjuden, men särskilt bjudna är de lokala motorklubbarna Onsdagsgänget, Motorhistoriska klubben, Palmträffen, Huggarna, Palm-gliders, Sea-eagles, TMK, Street Crusiers och damerna i mc-klubben Qvinns. Nya för i år är dessutom Ystadklubben Yankee Car Club. - Meningen med träffen är inte minst att folk ska få upp ögonen för hur mycket bilar och hojar det finns här i stan, det är faktiskt helt fantastiskt, tycker Ulf Karninger. Klockan elva på lördag förmiddag inleds utställningen, publiken får rösta om vilka åkdon som är de tuffaste och klockan 14 avslutas alltihop med en gemensam kortege igenom centrala Trelleborg som arrangörerna hoppas ska bli något att minnas. - I fjor var det inget vidare fint väder, men ändå hade vi omkring 100 motorcyklar och 30 bilar med. I år är det fler bjudna, och blir det fint väder hoppas vi på uppåt dubbla antalet hojar och kanske 70 bilar, säger Ronny Breste. Musiken är en viktig del av arrangemanget, och en nyhet för årets träff är att det blir musik även under utställningen. Coverbandet Public Service kommer att underhålla från utescenen i Folkets park. Sedan börjar den riktiga festen vid 20 på kvällen. - Det är kul att hojåkare får träffa bilåkare så här, det händer annars inte så ofta. Att det sedan är lite pilsner och rock´n´roll på kvällen också, det gör det bara ännu roligare, tycker hojåkaren Sonny Borg från Trelleborg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons