Annons

Högtryck för däckbyte trots mildvädret

Två veckor kvar till den 1 december och fortfarande lyser vintervädret med sin frånvaro. Trots milda dagar verkar trelleborgarna vilja få på vinterdäcken så fort som möjligt.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2005
Fredrik Dahl byter från sommar- till vinterdäck på en av polisens många bilar. Mellan 60 och 70 bilar hinner de med på en dag.Bild: tomas nyberg
Fredrik Dahl byter från sommar- till vinterdäck på en av polisens många bilar. Mellan 60 och 70 bilar hinner de med på en dag.Bild: tomas nybergFoto: 
"VF"– vänster fram. Varje däck märks med krita för att man lätt ska veta vad som gäller när det är dags för sommardäcken igen.
"VF"– vänster fram. Varje däck märks med krita för att man lätt ska veta vad som gäller när det är dags för sommardäcken igen.Foto: 
För Sebastian Nilsson betyder högsäsongen möjlighet till extrajobb. Han tvättar alla sommardäck innan de rullas in på vinterförvaring.
För Sebastian Nilsson betyder högsäsongen möjlighet till extrajobb. Han tvättar alla sommardäck innan de rullas in på vinterförvaring.Foto: 

Utåt sett råder lugnet ännu på Vianor i Trelleborg, men platschefen Håkan Svensson intygar att det snarare är kaos som ligger närmast till hands.

– I dag byter vi däck på alla polisens bilar i Trelleborg, Svedala och Vellinge, så vi är i full gång, säger Håkan Svensson.

Annons

Den som inte vill fixa däckbytet själv gör bäst i att boka tid så fort som möjligt.

– Man bör vara snabb om man vill ha däcken bytta innan 1 december, säger Håkan Svensson.

Nu väntar en hektisk tid för däckbytarna. Den vanliga personalstyrkan på fyra personer har fördubblats för att hinna med.

– Under fyra månader har vi en arbetssituation som inte är naturlig. Håkan Svensson tycker att folk visserligen har blivit bättre på att boka i tid, men att det fortfarande är många som kommer i sista sekunden.

Inne i verkstaden jobbar fyra killar för högtryck. Runt 60–70 bilar hinner de med på en dag.

– Vi har lite tur med vädret i år. Den dag det blir kallt blir det katastrof…man bara väntar på den dagen, säger Tobias Olsson och lastar av nya vinterdäck från en säckakärra.

Annika Thunell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons