Annons

Högtidlig hängning av politiker

Nu hänger de där på väggen, bland de andra äldre, lite strama herrarna och blickar ner på alla som kommer in i rådhusets sessionssal. Som avgångna kommunalråd och kommunfullmäktigeordförande hamnar man där.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2007
Ingrid Hansson fick hjälp av bland andra Wilma, i glasögon, och Olivia Ahl att avtäcka Johan Falkmans porträtt av farfar och Nils-Gunnar Snygg. Bild: Claes Nyberg
Ingrid Hansson fick hjälp av bland andra Wilma, i glasögon, och Olivia Ahl att avtäcka Johan Falkmans porträtt av farfar och Nils-Gunnar Snygg. Bild: Claes NybergFoto: 

Till höger om dörren fanns ett ledigt utrymme och där hängde porträtten täckta av ett skynke. I rummet väntade Egil Ahl, avgånget kommunalråd (s), och Nils-Gunnar Snygg, degraderad kommunstyrelseordförande (s), tillsammans med fruar, barn och barnbarn. Detta var en stor dag. De skulle avtäckas tillsammans med kommunfullmäktigeordförande, borgmästare och kommunalråd från 1867 och framåt.

Egil Ahl var bara det tredje kommunalrådet i ordningen. Så få har haft den heltidsarvoderade tjänsten i Trelleborg medan Nils-Gunnar Snygg har en betydligt längre rad av företrädare.

Annons

Ingrid Hansson, kommunfullmäktiges ordförande (m) sedan valet i höstas var den som tillsammans med några av festföremålens barnbarn avtäckte porträtten.

– Vi är tacksamma för allt du har gjort för Trelleborg, sade hon i sitt tal till Egil Ahl. Vi hoppas du blir kvar i fullmäktige för vi behöver dina råd.

– Det är en stor lättnad att återfå sin frihet, svarade Egil Ahl som inte lovade att komma tillbaka till fullmäktige men inte kunde låta bli att påpeka att trafikproblemen på väster måste lösas.

Nils-Gunnar Snygg har inte lämnat politiken men efter valet är han en av fullmäktiges vice ordförande efter att ha suttit som ordförande sedan 2000.

Om honom berättade Ingrid Hansson historien om hur hennes sjuksköterska, Ingrid Hansson är läkare, berättade för en patient att Ingrid Hansson kanske skulle ersätta Nils-Gunnar Snygg efter valet. "Ska hon börja vid posten?" frågade patienten.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons