Annons

Högt tempo och hög volym

"Först ut i kväll", sa konferenciererna Rasha Moulla och Sarghal Khakdost på onsdagens sportlovs-Yes, "är fyra killar med låg IQ".
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2014
Braindead generation: Simon Sköldekrans, i blonderad kalufs och kilt, plus trummisen Thomas Ohlin, gjorde scendebut på Yes med punkrockbandet Riot Avenue.Foto: 
Braindead generation: Simon Sköldekrans, i blonderad kalufs och kilt, plus trummisen Thomas Ohlin, gjorde scendebut på Yes med punkrockbandet Riot Avenue.Foto: Foto: Tomas Nyberg

- Ja, de sa jag skulle säga så! ursäktar sig Rasha Moulla skrattande efter att Trelleborgsbandet Riot Avenue börjat ösa sin råa punkrock över de 70-talet gäster som kommit till årets första Yes-gala på Parken.

Rasha och Sargal är lite nervösa, men de ingår i arrangörsgruppen för Yes - Young Expression Show - och med hedersuppdraget kommer att man får synas lite. Gruppen välkomnar för övrigt nya medlemmar.

Annons

- Det som är kul med Yes är att ungdomar får chansen att komma upp på scenen och visa vad de kan, sa Rasha Moulla. Själv gillar jag pop och R'nB bättre än punk - men det beror på låten, egentligen.

Kvällens attraktion var fyra Trelleborgsakter - Riot Avenue, Skånska funkkartellen, rapparen Ibrahim och singer/songwritern Sani Rose - kompletterade av två Malmöband: Counting Some stars och Honest Illusion.

För det överskott som inträdestjugan gett vid de senaste arrangemangen har arrangörsgruppen köpt in myslampor och sittkuddar, till evenemangets senaste attraktion: chill-hörnan.

Musik och polare

I publiken satt 18-åriga Jessie Johansson. Hon har vänner i Riot Avenue, men hade kommit för att kolla in alla kvällens band:

- Man vill lyssna på musik och träffa kompisar, sa Jessie. Och jag tycker det roligt när det händer något i Trelleborg, då får man ju gå hit.

Kvällens band avlöste varann i högt tempo. Så hade också ljudmixaren Robban Larsson gett dem alla en rejäl soundcheck.

- Skruvar de upp gitarren till tio, så går du upp och skruvar ner till fem, okej? sa Robban till scenchefen Alex Arnoldsson.

Alex log bistert.

Lisa Kron
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons