Annons

Högre skatt för Dalköpinges församlingsbor

I år höjs skatten för de boende i Dalköpinge församling. Fem öre dyrare per intjänad hundralapp blir det, både för dem som är medlemmar i Svenska kyrkan och dem som inte är det.
Trelleborg • Publicerad 9 januari 2012
Foto: Linda Berglund

– Vi höjer begravningsavgiften med fem öre, säger Anki Welin, kyrkokamrer i församlingen. Vi måste göra vid en hel del kyrkomurar och det är ganska dyrt.

Trots höjningen ligger Dalköpinge församling lägst av de fem församlingarna i Trelleborgs kommun med sina 26 öre i begravningsavgift, den avgift som alla måste betala, vare sig man är med i Svenska kyrkan eller ej.

Annons

– Vi arbetar mycket med att hålla nere kostnaderna, säger Anki Welin.

Det är också den församling som det är billigast att bo i för den som inte är med i Svenska kyrkan. Kommunalskatten i Dalköpinge församling för ickemedlemmen hamnar på 31,01 i år. För den som är medlem i Svenska kyrkan är skatten 31,98.

Trelleborgs församling är 16 öre billigare för medlemmar. Den som bor i Trelleborgs församling och är medlem i Svenska kyrkan betalar 31,82 medan ickemedlemmen betalar 31,11.

Dyrast är det i Hammarlövs församling där den som är medlem i Svenska kyrkan betalar 32,40 medan ickemedlemmen betalar 31,28.

I Anderslövs församling betalar medlemmen 32,28 och ickemedlemmen 31,15 och i Källstorps församling är skatten 32,33 för medlemmen och 31,21 för ickemedlemmen.

Skatten till kommunen år 2012 ligger oförändrat på 20,36 och till landstinget 10,39.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons