Annons

Höga toner fyllde S:t Nicolai kyrka

Det var inte bara bänkraderna som var fulla i S:t Nicolai kyrka under torsdagskvällen. Samtliga stolar och övriga tänkbara sittplatser, hade placerats där det fanns en tom yta. Allt för att besökarna skulle få möjlighet att lyssna till Carry Persson.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2008
Under torsdagskvällen var bänkraderna i S:t Nicolai kyrka fulla. Dragplåstret var Carry Persson och Petra Pietschmann. Bild: Malin Palm
Under torsdagskvällen var bänkraderna i S:t Nicolai kyrka fulla. Dragplåstret var Carry Persson och Petra Pietschmann. Bild: Malin PalmFoto: 

ºº

- Vi har fått avvisa folk till och med. Carry Persson drar mycket folk. En kväll som den här är vi fyra kyrkvärdar i tjänst och det behövs verkligen. Det är viktigt även för säkerheten, säger Ina Liljeberg, kyrkvärd i S:t Nicolai kyrka.

Annons

Att Carry Persson uppträder tillsammans med Petra Pietschmann börjar bli en tradition, menar Ina Liljeberg.

- De har varit här och uppträtt sex, sju gånger och på samtliga av dem som jag har varit med på har kyrkan varit full. Jag tror det beror på att Carry är som Trelleborgs son, skrattar hon.

Långt innan uppträdandet började på torsdagskvällen bildades en lång kö utanför kyrkan. Och när den öppnades, en knapp timme innan konserten, vällde besökarna in.

- Vi har till och med använt korstolarna för att så många som möjligt ska få plats, säger Ina Liljeberg.

Stefan Andersson, en av de yngre i publiken, berömde Carry Perssons toner.

- Det var en jättefin pampig öppning som det verkligen var krut i. Han sjunger riktigt bra!

Caroline Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons