Annons

Höga förväntningar på nya chefen

På avdelningen för kalandrering på Trelleborgs AB kom beskedet att Peter Nilsson, som tidigare var chef för avdelningens affärsområde, blir ny vd i Trelleborgskoncernen som en glad överraskning. Nu hoppas de att den nya vd:n kommer att satsa på orten Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2005
Teun Loontjens och Peter Nilsson på Trelleborgs AB i Trelleborg. Bild: Claes Nyberg
Teun Loontjens och Peter Nilsson på Trelleborgs AB i Trelleborg. Bild: Claes NybergFoto: 

– Jag fick reda på det vid klockan två på eftermiddagen och tycker spontant att det är positivt, Peter Nilsson verkar ha fötterna på jorden och är insatt i hur processen fungerar, säger Peter V Nilsson, arbetsledare på avdelningen, som satte in bokstaven V i sitt namn för att förhindra förväxling när det blev känt att Peter Nilsson hade blivit vd . På avdelningen för kalandrering kavlar man ut gummit tunnt och tillför väv. Efter man har vulkaniserat gummit, tillverkas golv och andra produkter.

– Till exempel exporterar vi en slags gummi med väv till ett företag i Tyskland som tillverkar så kallade dragspel som sitter i bussar, berättar Bo Rosqvist, kvalitets- och miljöchef på avdelningen.

Annons

Avdelningen tillhör affärsområdet Trelleborg Engineered Systems, som Peter Nilsson alltså var chef för innan vd-posten blev ett faktum.

Både Teun Loontjens som är marknadsansvarig för bland annat golvsortimentet på avdelningen, och Peter V Nilsson tycker att det är kul att den nya vd:n bara är 38 år.

– Det är positivt att en så pass ung kille kan bli vd, det är viktigt att man vågar satsa, säger Teun Loontjens.

Men att den nya vd:n skulle ha någon större betydelse för de som jobbar nere på golvet, tror varken Peter V Nilsson eller Teun Loontjens.

J– Han har ju 22000 andra anställda över hela världen att ta hand om, säger Peter Nilsson.

För dem på avdelningen är det mer spännande vem som nu blir deras nya affärsområdeschef.

Om ni hade fått önska, vad hade ni då velat att den nya vd:n skulle jobba mest för?

– Att han satsar på orten Trelleborg och på Sverige, säger Peter V Nilsson.

– Ja, det hade varit kul om verksamheten fick vara kvar här, säger Teun Loontjens.

Även Alf Fredlund, ordförande för SIF-klubben på Trelleborg AB är nöjd med den nya vd:n.

– Det här var den bästa tänkbara kandidaten, relationerna med facket är också bra.

Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons