Annons

Hockeyfeber på Södan på långfredagen

176 spelsugna barn från Skåne, Blekinge och Danmark samlades på långfredagen i Söderslättshallen för att delta i Vikings årliga hockeycup.
Trelleborg • Publicerad 30 mars 2018 • Uppdaterad 31 mars 2018
Isac Gustavsson, från Tyringe, mötte Hanna Olsson, från Vikings, i lagens andra match för dagen.
Isac Gustavsson, från Tyringe, mötte Hanna Olsson, från Vikings, i lagens andra match för dagen.Foto: Sebastian Mårtensson

Långfredagen var på ishallen allt annan än långsam. Högt tempo var ledordet när det under en heldag arrangerades hockeycup för åtta- och nioåringar.

– I år är första gången vi har två lag, ett för åttaåringarna och ett för nioåringarna. I stället kör vi bara med två kedjor, berättar Fredrik Schlyter, tränare för Vikings åttaåringar.

Annons

När TA besöker ishallen har laget med åttaåringarna redan spelat en match och ska precis spela sin andra. Trots förlust i första matchen är Fredrik Schylter optimistisk inför mötet mot Tyringe.

– Det är inget annat än vinst som gäller, säger han precis innan laget lämnar omklädningsrummet och beträder isen till publikens jubel.

Neo Wilör Flisborn gjorde mål i slutminuterna.
Neo Wilör Flisborn gjorde mål i slutminuterna.Foto: Sebastian Mårtensson

På åskådarplats hittar man även dedikerade supporters från andra delar av Skåne. Jessica Olsson och Jeff Walker har kört från Landskrona för att heja på sonen Jeffrey Walker som spelar i IF Lejonet. Att ägna en ledig dag i en ishall är en självklarhet anser de.

– Ja det får man ju göra, vi hejar på honom härifrån, säger Jessica Olsson.

– Men man blir lätt sjuk, man är inte van vid kylan riktigt, säger Jeff Walker.

Efter 20 minuter är Vikings match mot Tyringe slut. Motståndet blev dock för svårt för Trelleborgslaget som förlorade med 1-3. Vikings enda mål gjordes i slutminuterna av Neo Wilör Flisborn.

Det gick bra för Olle Olsson från Mörrum som gjorde mål.
Det gick bra för Olle Olsson från Mörrum som gjorde mål.Foto: Sebastian Mårtensson
Josefine SidhuSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons