Annons

Hjulen rullar vidare på Berits rollator

Utslitna hjul och kärvande bromsar. Alla vårtrötta rollatorer erbjöds på tisdagen service på Gröningen i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2007
Berit Dahlgren har fått service på sin rollator.
Berit Dahlgren har fått service på sin rollator.Foto: 
Mikael Petersson ser till att allting är i ordning med rollatorn medan Elsa Jönsson väntar och pratar med arbetsterapeuten Yvonne Olsson. Bild: Tomas Nyberg
Mikael Petersson ser till att allting är i ordning med rollatorn medan Elsa Jönsson väntar och pratar med arbetsterapeuten Yvonne Olsson. Bild: Tomas NybergFoto: 

I hela kommunen finns minst 2 000 rollatorer som används av personer med onda ryggar, dålig balans eller opererade höfter. För dem är rollatorn ovärderlig.

– Den har betytt väldigt mycket för mig. Nu kan jag gå promenader och handla själv. Jag har tidigare haft svårt att bära saker. Rollatorn gör mig mer rörlig, säger Berit Dahlgren som bor i Anderslöv.

Annons

Hon var först på plats i går när kommunens hjälpmedelstekniker tillsammans med en arbetsterapeut och en sjukgymnast fanns på plats på Gröningen i går för att serva rollatorer.

– Det är hjulen som slits mest. På vissa modeller brukar handtagen lossna, säger servicetekniker Mikael Petersson som tagit med sig ett litet lager extrahjul och en massa verktyg.

Han menar att en rollator har en livslängd på max fem år. Sedan brukar den vara så utsliten så att det knappast är lönt att laga mer. En rollator av standardmodell kostar ungefär 800 kronor för kommunen att köpa in.

I går var det första gången som man prövade att bjuda in alla rollatorinnehavare i Anderslöv till Gröningen för att få service. Tidigare har man åkt hem till folk och fixat rollatorerna. Den som missade gårdagens service får en ny chans på fredag då det lilla rollatorserviceteamet finns på plats igen.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons