Annons

Hjärtvården på Lasarettet topprankad

Hjärtvården på Trelleborgs lasarett hamnar högt i topp när Hjärt- och lungfonden presenterar årets rankning av 74 svenska sjukhus.
Trelleborg • Publicerad 17 september 2009

TRELLEBORG. Lasarettet hamnar på sjunde plats, och har i år sju poäng av nio möjliga på ett kvalitetsindex. En tydlig förbättring från till exempel år 2006 då lasarettet låg på lägstanivån för vad som är en acceptabel hjärtvård, 4,5 poäng.

– Det man mäter är följsamheten till de rekommenderade riktlinjerna om hur man sköter patienter med olika typer av infarkter. Och vi har jobbat mycket med det här, med hela processen från det du insjuknar tills du kommer hem igen och sedan förebyggande insatser för att du inte ska bli sjuk igen, berättar Peter Jerntorp, chefsläkare på Lasarettet i Trelleborg och verksamhetschef för medicinavdelningen där hjärtsjukvården ingår.

Patienterna kommer att märka förbättringen på det sättet att både överlevnad och välbefinnande efter en hjärtinfarkt blir bättre ju bättre vården är, säger han.

Niklas Lundell
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons