Hjärtan och havsmotiv på konstrunda

Magnus Göransson hann knappt placera ut den röda bojen framför sin utställning i Gislöv förrän han fick en tavla såld på söndagsförmiddagen.
Trelleborg • Publicerad 27 oktober 2002

BILD: TOMAS NYBERG Motivet med höga vågor som slår mot en ensam fyr hade titeln "Novemberväder", och stämde väl överens med det gråa oktoberväder som mötte besökarna på Söderslätts konstrunda i helgen. Det var kollegan och keramikern Ulla-Kersti Carlsson som köpte tavlan innan hon åkte till sin egen och textilkonstnären Bibbi Langryds utställning i Östra Värlinge. Till deras hjärtan i keramik och bildvävnader med Skanörsmotiv hade besökare från såväl Oxie som Svedala hittat. - Vi har precis börjat, men tänkte att vi skulle hinna igenom hela konstrundan i dag. Jag är extra svag för sydda tavlor som här i Östra Värlinge, berättade John Fridh från Oxie. Arne och Gunvor Hall från Svedala brukar ta en konstrunda till Söderslätt på hösten och till Österlen på våren. - Vi vet inte vad vi är ute efter att köpa, men vi tittar för att se om vi hittar något som vi tycker om. 43 konstnärer på Söderslätt öppnar även nästa helg sina ateljéer och utställningar för besökare. De som deltar har en röd boj placerad framför byggnaden.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.