Hittekatte söker nytt hem

I drygt en vecka har den svarta långhåriga katten fått återhämta krafterna på ett kattpensionat utanför Oxie.
Trelleborg • Publicerad 20 januari 2007
070119 Upphittad katt Bild: Claes Nyberg
070119 Upphittad katt Bild: Claes NybergFoto:  

Trelleborgs miljönämnd fattade förra veckan beslutet att omhänderta katten som drev omkring ensam och tillsynes övergiven bland husen i Fuglie by.

Den har fått vård för en mindre ögonskada på Malmö djursjukhus men anses vara en vara en frisk och pigg katt som skulle må bra av ett nytt hem. Hankatten är inte kastrerad och hans ålder bedöms vara några år. Han är tam och kontaktsökande.

– Det är en trevlig katt som säkert kommer att fungera bra som sälskapskatt i ett nytt hem efter en kastrering, sägerr Lisa Johansson, som driver djurpensionatet vid Hjorthögs gård.

Personal på miljöförvaltningen på Trelleborgs kommun hoppas nu att kattens tidigare ska höra av sig eller att någon annan ska vilja bli ägare till katten. I annat fall riskerar den avlivning. Om någon är intresserad av att ge katten ett nytt hem kan man kontakta Eva Carlström på miljöförvaltningen på Trelleborgs kommun under nästa veckan på telefon 0410-73 32 49.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.