Hittade larver i frukosten

Först trodde Andrea Roos att larven som kröp på köksbordet hade kommit in i huset tillsammans med morgontidningen. Men sen upptäckte hon att den kom från müslipaketet. "Äcklighetsgraden på det här är enorm", säger hon.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2009
Christofer Bassini och Linnéa Roos hittar flera larver som kryper runt i den uthällda müslin. De är snabba och lite svåra att hitta eftersom de har samma färg som flingorna. Bild: Claes Nyberg
Christofer Bassini och Linnéa Roos hittar flera larver som kryper runt i den uthällda müslin. De är snabba och lite svåra att hitta eftersom de har samma färg som flingorna. Bild: Claes NybergFoto: 

Det var i måndags morse som Andrea hittade de 1,5-2 centimeter långa larverna i sin frukosttallrik. Hon satt i köket med resten av familjen för att äta frukost. Den bestod som vanligt av müslin av favoritsorten bran flakes från Frebaco.

Det var först efter att hon ätit av den som hon och hennes man såg larvernas bo, i müslipåsen.

- Fyra, fem stycken var på väg upp ur påsen och ner på bordet. Äcklighetsgraden på det här är enorm, säger Andrea Roos. Andrea berättar att hon mådde illa hela måndagen.

- Men det var nog bara inbillning. Jag pratade med vårdcentralen direkt och de sa att larverna dör av magsyran om man äter dem.

Påsen inhandlades på City Gross i Trelleborg i slutet av förra veckan och dess bäst före-datum är den 24 april i år. Andrea, som är den enda i familjen som äter müslin, åt av den under hela helgen utan att märka något konstigt.

- Jag är inte så äckelmagad av mig men nu dröjer det nog ett tag innan jag äter müsli igen, säger hon.

När Andrea upptäckte att det fanns liv i påsen tejpade hon ihop den direkt.

- Jag brukar inte ringa till tidningen, men nu vill jag varna andra för det var ingen trevlig överraskning, säger hon.

Andreas dotter Linnéa Roos och dotterns kompis Christofer Bassini tycker också att det är lite äckligt med larverna. Men samtidigt ganska spännande.

- Är det här likmaskar? undrar Christofer Bassini.

Han petar bland müslin som hällts ut över diskbänken i jakt på en glimt av någon av larverna.

Andrea Roos håller sig på betryggande avstånd, någon meter bort vid köksbordet.

Fanny Johansson, fanny.johansson@ trelleborgsallehanda.se
Fanny Johansson 0410-545 42 fanny.johansson@ trelleborgsallehanda.se Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.