Historisk tur med modern guide

Det ser inte mycket ut för världen, men genom ett telefonsamtal förvandlas de blåsiga ängarna kring Lindholmens borgruin till historisk mark.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2006
Guidningen tar tre minuter och kostar inte mer än vanlig samtalstaxa.
Guidningen tar tre minuter och kostar inte mer än vanlig samtalstaxa.Foto: 
Den trivsamma berättarösten informerar den kunskapstörstige om att Lindholmen var byggd i rött tegel och hade dubbla vallgravar. Bild: Mårten Svemark
Den trivsamma berättarösten informerar den kunskapstörstige om att Lindholmen var byggd i rött tegel och hade dubbla vallgravar. Bild: Mårten SvemarkFoto: 
Känner du historiens vingslag? En gång i tiden rörde sig drottning Margareta och hennes ståtliga följe här.
Känner du historiens vingslag? En gång i tiden rörde sig drottning Margareta och hennes ståtliga följe här.Foto: 

Året är 1395, Skåne är ett viktigt politiskt centrum, och kung Albrekt av Mecklenburg och hans son Erik har i sex år hållits fängslade här av drottning Margareta. Förhandlingarna om deras frisläppande blir ett praktfullt evenemang och efter 16 dagar skrivs ett fredstraktat.

På Lindholmens borgruin, liksom på 14 andra sevärda ställen på Söderslätt, kan besökaren få en guidad tur via mobiltelefonen eller mp3-spelaren.

– Vi har fått mycket positiva reaktioner från folk, säger Per Johansson, vd för Trelleborgs Utvecklings AB.

Enligt honom är det kommunerna själva som valt ut vad de tycker är de viktigaste sevärdheterna. – Största fördelen är på lågsäsongen. Då kan man få guidning även när det är tillbommat på plats, säger Gabriella Rönnow på turistbyrån i Trelleborg.

Martin Tuvfesson är vd för Instant Infotainment Scandinavia AB som kommunerna betalar för tjänsten Instant Phone Guide.

– Det är bäst när det inte finns annat som stör omkring. Det handlar mycket om sinnesstämning och tempo, säger han.

Med försiktiga steg tar sig TA:s team över en fallfärdig gångbro mot Lindholmens borgruin. Av kornas misstänksamma blickar att döma är besökare inte alltför frekventa.

Telefontjänsten har funnits på telefon sedan förra året, men den här sommaren har den funnits även för för nedladdning till mp3. Nedladdningstjänsten har enligt företaget gått över förväntan och kommer att utvecklas.

Martin Tuvfesson berättar att det stor skillnad i frekvens sevärdheterna emellan. Vad gäller Lindholmen är det ovanligt många som ringer med tanke på att det ligger lite avsides. Poängen är att guidningen ska vara starkt kopplat till platsen.

– Köpmansmagasinet är bra, för där tar rösten med besökaren på en liten promenad, säger Martin Tuvfesson.

Flera andra företag har nu hakat på trenden.

– Vi vill göra förlängda turer som hänger ihop som innebär att man kan gå ut, ringa upp igen och gå lite till, säger han.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.