Annons

Hiphop och hårdrock vann UKM-festivalen

En trio hiphoptjejer, ett energifyllt rockband och ett hårdrocksband kommer att få representera Trelleborg vid den två dagar långa regionuttagningen för "Ung kultur möts" i maj.
Trelleborg • Publicerad 28 mars 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG De artister som åsyftas är tjejtrion Unique & The Twins, rockbandet Thumblin´samt Thin Lizzy-fantasterna Chilly Vanilli, som alla gjorde bejublade framträdanden på UKM-festivalen på folkets park i lördags. Dessutom plockade juryn ut en representant för området konst och en för film, vilka också får åka till Hässleholm för att visa upp sig den 15-16 maj. Det gäller den 19-årige tecknaren Conny Ahlgren, vars första utställning någonsin hölls på Ung Kultur möts och som juryn fann imponerande i sin behärskning av en rad tekniker, från kolteckningar till foton och digitalt behandlade bilder. Samt filmskaparen Mattias Persson, som deltog med kortfilmen "Snow Heaven", en stämningsfull och vackert musiksatt skildring av ishotellet i Jukkasjärvi. De tre tjejerna i Unique & The Twins framförde sin egen låt "You´d Better Leave Him", och fick beröm av juryn för ett proffsigt framträdande och utmärkt publikkontakt. Genren pop och rock var festivalens hårdast konkurrensutsatta, och här våndades juryn en smula i valet av en värdig representant. Det blev till sist de fyra killarna i Thumblin´, som vann på ett energifyllt framträdande och en klar scenmedvetenhet. Däremot var det inget tal om vilket som var festivalens mest spelskickliga band, nämligen kvartetten Chilly Vanilly, som gjorde ett femminuters medley på sina favoriter av Thin Lizzy. För de artister som i maj tar sig vidare från regionfinalen väntar i augusti en riksfinal, på en plats mer eller mindre så långt bort ifrån Trelleborg man kan komma: Luleå.   

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons