Annons

Hiphop gick hem på melodifestival

Mirsad Kosuta var utan tvekan Pilevallskolans stora stjärna under torsdagen. Till publikens jubel korades han till vinnare i låg- och mellanstadiets egen melodifestival.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2008
Mirsad Kosuta tar inget för givet med låten "Livets skola". Bild: Claes Nyberg
Mirsad Kosuta tar inget för givet med låten "Livets skola". Bild: Claes NybergFoto: 

- Jag vill berätta om hur det känns att bo här i Trelleborg och att gå i den här skolan, säger en uppassad och omtumlad segrare.

Vinnarlåten "Livets skola" har Mirsad Kosuta skrivit själv. Att inte ta något för givet är budskapet i hiphoplåtens refräng och vers.

Annons

- Vi bor här hela livet tills den dagen då jag dör. Men ta inget för givet, tänk alltid på vad du gör, rappar Mirsad Kosuta.

Egentligen var bara låg- och mellanstadiet inbjudet till tävlingen men ett flertal högstadieelever smög sig in i publiken för att lyssna.

Redan innan juryn meddelade sitt beslut viskades det i matsalen, där tävlingen ägde rum, att Mirsad Kosuta borde vinna.

- Men alla bidrag har verkligen varit jättebra, säger en av de två konferenciererna, Sandra Gaudin Gonzales.

Pilevallens melodifestival har blivit en årligt återkommande tradition. Den här gången tävlade nio bidrag mot varandra.

- Det har varit jätteroligt och tack till alla, sade Mirsad Kosuta när han under kraftfulla applåder tog emot vandringspokalen.

Ola Isaksson 0410 -545 42 ola. isaksson @trelleborgsallehanda.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons