Himmalagat och nybakat i Smyge
Att äta riktigt skånsk äggakaka i Smygehuk varje sommar tycks för vissa vara en lika stark tradition som ägg till påsk och skinka till jul. BILD:CLAES NYBERG - Vi har varit här och ätit äggakaka under alla åren, sade Arne Nilsson som besökte Skånsk mat tillsammans med hustrun Gulli. Någon äggakaka blir det inte under resten av året. - Det är så svårt att vända den, menade Gulli. För de lite mer långväga besökarna så är den skånska mattraditionen lite mer okänd. Familjen Höijer från Torslanda utanför Göteborg besökte de skånska matdagarna för första gången. Och för barnen i familjen så var det även första besöket på Sveriges sydligaste udde. Malin Höijer passade på att smaka på den lite speciella rosenmarmeladen gjord av Ella Collin och Nina Göransson i Källstorp. - Den smakade lite sött, det var gott,sade Malin Höijer som tagit en liten klick på en bit kex. De skånska matdagarna som arrangeras av LRF fortsätter under hela veckan med föredrag om mat och jordbruk, grillkväll och så slutligen nästa helg det stora kaffekalaset med sju sorters kakor och kaffe i silverkanna.