Annons

Hett med butikslokaler – svalare på kontorsfronten

Butiksytor är lätta att hyra ut men efterfrågan på kontorslokaler är betydligt mindre. Det säger Peter Johansson, vd på fastighetsbolaget Abitare. – I gamla Redarhuset har vi 1 000 kvadrat kontorsytor som är tomma, säger han.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2011

Abitare äger flera stora fastigheter i centrala Trelleborg, bland annat husen där Swedbank, Dressman och Nordea ligger. Där har företaget, enligt Peter Johansson, inga lediga butiksytor.

– Vi har precis hyrt ut lokalerna bredvid sushirestaurangen på Algatan. Det ska bli en blomsterhandel som öppnar i mitten på augusti, säger han.

Annons

Peter Johansson menar att det finns ett stort intresse för att driva olika typer av företag i Trelleborgs butikslokaler. Men Abitare riktar sig främst till affärer.

– Vi vill helst inte hyra ut till caféer och frisörer. Vår bedömning är att marknaden i Trelleborg är mättad på de områdena. Det krävs också stora ingrepp i lokalerna om det ska bli ett café. Och det gynnar varken oss eller hyresgästen om verksamheten stänger efter ett halvår, säger han.

När det gäller kontorslokaler är efterfrågan inte lika stor, enligt Peter Johansson. I gamla redarhuset har Abitare 1 000 kvadratmeter kontorsyta som inte är uthyrda.

– Det har funnits en del intresse. Och vi jobbar för att olika företag ska kunna hyra olika delar av lokalerna. Samtidigt känner vi ingen panik utan tar det i ganska lugn takt för att hitta långsiktiga hyresgäster, säger Peter Johansson.

Hur ser du på den framtida fastighetsmarknaden i Trelleborg?

– Positivt. Efterfrågan finns på butikslokaler. Vi har också mycket kontakter med Handelsklubben. Jag tror att det är viktigt med en bredd i butiksutbudet i Trelleborg för att kunna möta konkurrensen från köpcentren i Malmö.

Mikael Hallqvist
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons