Annons

Hennes kamp för funktionsnedsatta belönas

I år är det handikappåret. Trelleborgs kristdemokrater uppmärksammar detta genom sitt vitsippepris som i år går till Tina Pettersson, ordförande i HSO.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2010
Tina Pettersson fick sitt pris av kristdemokraterna Åke Svensson och Jan Jönsson.
Tina Pettersson fick sitt pris av kristdemokraterna Åke Svensson och Jan Jönsson.Foto: 

– Jag har skällt på många i handikapprådet och ibland känns det trögt, så det här priset är som att få ett bevis på att jag gör rätt, säger Tina Pettersson.

Genom sin roll som ordförande i HSO (handikapporganisationernas samarbetsorganisation) i Trelleborg samt sin plats i kommunens handikappråd har hon ofta kontakt med Åke Svensson (KD) och Jan Jönsson (KD) som både sitter i handikapprådet och dessutom delade ut priset till henne på onsdagseftermiddagen.

Annons

– Vi valde Tina för att hon är orädd och vågar stå för det hon tycker, säger Åke Svensson.

Tina Pettersson säger att hon inte kan låta bli att prata.

– För få människor säger vad de tycker.

Tidigare har bland andra parkchefen Göran Larsson, Street Cruisers motorklubb, Trelleborgs simsällskap och Radio SFMF fått priset. Tina Pettersson delar villigt med sig av sitt pris.

– Jag delar det gärna med mina kamrater i handikapprådet, säger Tina Pettersson.

Vitsippepriset delas ut i hela landet.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons