Annons

Hemzelius saknar stöd

Lars Hemzelius (fp), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, har dåligt stöd i sin strävan att ge förvaltningschefen Lisbeth Netteberg en skriftlig varning, både i sin egen nämnd och bland de ledande kommunpolitikerna.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2008

- Vi har haft ett möte med presidierna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och i kommunstyrelsen. Lars Hemzelius hade inget stöd där för sin åsikt, säger Ulf Bingsgård (m), kommunstyrelsens ordförande.

Ulf Bingsgård säger att kommunstyrelsen nu trots allt får ta upp Lars Hemzelius krav på en skriftlig varning till Lisbeth Netteberg.

Annons

- Vi får diskutera frågan på vårt nästa sammanträde, säger han. Vad jag förstår har han dock inget stöd i den egna nämnden heller för sitt agerande. Då kan det tyckas märkligt att man går vidare. Men han verkar övertygad om att frågan ska drivas till sin spets.

Ulf Bingsgård kan inte påminna sig att man i Trelleborgs kommun velat använda en skriftlig varning mot en förvaltningschef tidigare.

Magnus Dahlberg är personalchef på Trelleborgs kommun.

- Skriftlig varning är den enda disciplinåtgärden vi använder, säger han. Det är en mycket allvarlig åtgärd, som kräver att man varslar den anställde och den fackliga organisationen innan man använder den. I Trelleborgs kommun ger skriftlig varning en eller två gånger per år till anställda.

- Vi har 3 500 anställda, så det är inte speciellt vanligt, säger Magnus Dahlberg.

När kommunen varslar om en varning ska den berörde eller den fackliga organisationen kunna ta upp frågan till överläggning innan varningen utfärdas.

- Om det inte blir någon rättelse kan nästa steg bli att personen sägs upp av personliga skäl eller avskedas, säger Magnus Dahlberg.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons