Annons

Hemvårdspersonal överfölls under arbetstid

En kvinna utsattes för ett rånförsök i Trelleborg under tisdagskvällen. Detta skedde under ett arbetspass inom hemvården. Äldrevårdsschef Kenneth Johansson: ”Det är hemskt när sådant händer.”
Trelleborg • Publicerad 27 november 2019
En kvinna utsattes för rånförsök.
En kvinna utsattes för rånförsök.Foto: Johan Nilsson/TT

Omkring klockan halv åtta på tisdagskvällen utsattes en kvinna för ett rånförsök i centrala Trelleborg. En polispatrull kallades till platsen.

Medan kvinnan befann sig där försökte två okända gärningsmän ta hennes mobiltelefon. En av männen ska ha tagit tag i kvinnans telefon men lyckades inte få den med sig, enligt polisens uppgifter.

Annons

Detta skedde under kvinnans arbetspass inom hemvården. Kenneth Johansson, chef över äldrevården, beklagar det som har hänt.

– Vi gör riskanalyser om hur man ska göra när man rör sig i vissa områden och personalen har överfallslarm. Men vi kan inte garantera någonting. Det är hemskt när sådant händer, men det är jättesvårt att förhindra, säger han.

Axel HerrlinSkicka e-post
Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons