Annons

Hemvändare möttes i byn

En spretig blandning av utställare, knallar och uppvisningar var utflyktsmålet för många hemvändare i Stora Beddinge i söndags.
Trelleborg • Publicerad 13 september 2009
Foto: 
Jens-Niclas Andersson, Ulrika Andersson med sonen Hjalmar hittade ett skåp att sätta tv:n på när de besökte loppisen i Stora Beddinge.Foto: 
Foto: 

STORA BEDDINGE. Byafesten som går under namnet Mitt i byn lockar alltid mycket folk, från hela Söderslätt. Det säger Sven-Åke Jönsson som är ordförande i Beddinge IF som tillsammans med Lantmännens riksförbund står bakom evenemanget.

– Det är fantastiskt att så många utflyttade kommer hit för att träffas, säger Sven-Åke Jönsson som känner att föreningen gör en god insats när de ordnar byafesten.

Annons

Gert Olsson som stod bakom loppisbordet är en av dem. Med sina 20 år i Beddinge IF är han den spelare som spelat flest matcher för klubben. Numera bor han i Arlöv, men varje år kommer han tillbaka för att hjälpa till på byafesten.

– Det finns ju en hemvändardag också, men det är inte samma sak. När den är vet jag inte.

Ett brett utbud gjorde att besökare kunde shoppa allt ifrån färdigknutna slipsar till prydnadspumpor. Dessutom visades både elskotrar, åkgräsklippare och veteranfordon upp.

Ulrika Andersson och maken Jens-Niclas Andersson från Smyegehamn är nöjda med sin dag i byn. På loppisen har de fyndat ett skåp som tv:n ska stå på.

– Men man tycker att det skulle ha kunnat vara lite mer huggsexa om grejerna på loppisen, det borde finnas mer grejer i hemmen här omkring, säger Ulrika Andersson.

Calle Sandstedt
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons