Annons

Hembygdsförening får pengar till vingar

Södra Åby hembygdsförening får 10 000 kronor av kulturnämnden.Pengarna ska användas till att tillverka och sätta upp nya vingar.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2004
ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Bytet av vingar görs på grund av att de som finns där i dag har ruttnat. För att få bukt med rötan ska hembygdsföreningen först få tag i lämpligt lärkträ till vingarna. Därefter ska virket grovsågas och sedan lufttorka under hela nästa år. Först 2006 blir det aktuellt med uppsättning av de nya vingarna, allt för att minimera risken för att drabbas av röta en gång till. Hembygdsföreningen sökte ett bidrag från Trelleborgs kommun på totalt 80 000 kronor och ville ha det uppdelat på 40 000 kronor årligen, men får nu nöja sig med 10 000 kronor. I höstas fick föreningen 70 000 kronor av Kungafonden, vilket innebär att det finns en grundplåt till renoveringen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons