Annons

Heltid för arbete med handikapp

Tjänsten som handikappsekreterare i Trelleborgs kommun utökas till heltid. Det beslutade fullmäktige på måndagen. Men det krävdes en enad opposition för att få igenom förändringen.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2011

TRELLEBORG. Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Söderslättspartiet fällde den styrande femklövern och fick igenom ett anslag på 250 000 kronor till nästa år för att utöka tjänsten från halvtid till heltid.

Beslutet fick kritik från alliansen som menade att oppositionen inte bygger sina bedömningar på fakta.

Annons

– I handlingarna i dag finns det ingenting som antyder att vi behöver en heltidstjänst. Hur vet ni det? sa centerpartisten Patrik Holmberg.

Oppositionsrådet Catherine Persson (S), svarade att bedömningen inte var något hugskott.

– Jag och mitt parti har jobbat väldigt länge med de här frågorna och vi har samlat på oss kunskap genom att prata med folk.

Socialdemokraterna fick tidigt i debatten med sig Söderslättspartiet på båten, och efter att Sverigedemokraterna ajournerat sig förklarade ledamöterna att de anslutit sig till den övriga oppositionen.

– Vi har funderat och utan att ha belägg för det så tycker vi att en halvtidstjänst är för lite, sa Helmuth Petersén (SD), vilket irriterade Patrik Holmberg.

– Det ärar Catherine Persson att hon har underbyggda argument, de andra vill ha en kostnadsökning på 250 000 kronor på magkänsla.

Frågor kring funktionshinder fick även i övrigt stort utrymme under mötet. Socialdemokraterna fick stöd av Söderslättspartiet på sin motion om olika åtgärder för att skapa ett tillgängligt samhälle. Catherine Persson ansåg att Trelleborgs kommun gör för lite för att främja tillgängligheten och kallade förslaget att rösta ner motionen för "skamligt".

– Vi arbetar redan med frågorna på ett strukturerat sätt, svarade kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Sverigedemokraterna lade ner sina röster i voteringen, och därmed röstades motionen ner.

Karin Ohlsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons