Annons

Helskånskt på utställning i magasinet

I lördags öppnade konstutställningen i Köpmansmagasinet vid Smygehuk. Nio skånekonstnärer ställer här ut sina verk fram till och med den 21 juli.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2006
Konstverk från nio skånekonstnärer ställs ut i Köpmansmagasinet. Bild:Tomas Nyberg
Konstverk från nio skånekonstnärer ställs ut i Köpmansmagasinet. Bild:Tomas NybergFoto: 
Gudrun Bartels fick inspiration till textilkonstverket "Ljusets energi" i Marocko. Bild:Tomas Nyberg
Gudrun Bartels fick inspiration till textilkonstverket "Ljusets energi" i Marocko. Bild:Tomas NybergFoto: 

Köpmansmagasinet drivs av Trelleborgs kommuns utvecklingsbolag och att det enbart är konstnärer från Skåne representerade är en medveten satsning enligt chefen Per Johansson.

– Man får hålla sig till skåningar så att man gynnar konstlivet här, säger han.

Annons

Vernissage hölls i fredags för utställningen i Köpmansmagasinet och närmare 250 personer dök upp för att beskåda konstverken. Nio konstnärer, alla från Skåne, har tagit väggar och skärmar i besittning och lokalen är väl förberedd för konstälskare.

– Vi har fått mycket beröm för hängningen. Lokalen är så väldigt tacksam att ställa ut konst i och skärmarna skapar lite rum, säger Cecilia Larsson som jobbar på Köpmansmagasinet. En som tog tillfället i akt att se utställningen i ett tidigt skede var Bo Borgström som bor alldeles i närheten av magasinet. Han fastnade speciellt för en målning av Bente Bjerregard, "Stilleben med svart flaska".

– Man ser penselföringen och hantverket i den, förklarar Bo Borgström som kommer att besöka utställningen flera gånger i sommar.

På utställningen medverkar också Bertil Englert, Sven Lingarsz, Kathrin Bernekorn, Stig Olson, Lena Cronström, Ulla Bolin, Gudrun Bartels och Ulf Eriksson.

Paul Torstensson

0410-54569

paul.torstensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons