Annons

Hela Trelleborg blev vitt av snö

Ett riktigt snöoväder gjorde hela Trelleborg vitt på söndagen. Till glädje för vissa som for nerför backen på pulkor och kälkar, medan andra suckade och plockade fram snöskyffeln.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2012
Bertil Nilsson fick nytta av snöslungan när han rensade trottoaren på Hedvägen utanför sitt hus.
Bertil Nilsson fick nytta av snöslungan när han rensade trottoaren på Hedvägen utanför sitt hus.Foto: Tomas Nyberg
Se upp i backen för Felix Linné-Westman som trivdes i snön på söndagen.
Se upp i backen för Felix Linné-Westman som trivdes i snön på söndagen.Foto: Tomas Nyberg
Vikingarna Peter Gråe och Frans Ekelin eldade och bjöd på glögg medan resten av den planerade ljusfesten på Trelleborgen fick ställas in på grund av snöovädret.
Vikingarna Peter Gråe och Frans Ekelin eldade och bjöd på glögg medan resten av den planerade ljusfesten på Trelleborgen fick ställas in på grund av snöovädret.Foto: Tomas Nyberg

På söndagen började det snöa ordentligt i Trelleborg och längs sydkusten. Eftersom det samtidigt blåste ganska kraftigt blev det en del drivbildningar av snön.

Snöovädret fick också konsekvenser för en del av arrangemangen i Trelleborg, som den planerade ljusfesten på Trelleborgen. Där ställdes det mesta in, endast lite glöggmys blev kvar av ljusfesten.

Annons

– Vi får i alla fall ha lite värmande eld igång och bjuda på glögg, sade de båda vikingarna Peter Gråe och Frans Ekelin medan de väntade på eventuella besökare som vågade sig ut i det bistra vädret.

Men det fanns de som gillade snöfallet högt och rent. I backen på Västervång hade unga trelleborgare det jättekul. På pulkor och kälkar for de nerför backen i årets första riktiga snö.

– Det är första gången i år jag är ute och åker, berättade Felix Linné-Westman, som tagit sig upp till backen från bostaden nere i centrala Trelleborg.

På Hedvägen höll Bertil Nilsson på att rensa sin uppfart från snö, med sin snöslunga.

– Jag köpte den för ett par år sedan, när det var en sådan riktig snövinter, sade han. Jag har en ganska stor yta att rensa från snö. Nu kommer den väl till pass igen.

Trottoaren utanför längs Hedvägen blev också rensad.

– Jag tycker inte om att se de gamla gå förbi härute och halka, menade Bertil Nilsson. Och så har jag så goda grannar så jag brukar ta en del för dem också, med slungan.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons