Annons

Hela Sverige pratar jobb med Trelleborg

Kommun och näringsliv ska inspireras att samarbeta mer och kommer att lära sig detta i konferensen Kraftsamling som redan är fullbokad.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2013
Cecilia Lejon.
Cecilia Lejon.Foto: Claes Nyberg

I slutet av oktober fylls Malmrossalen i gamla Ångkvarnen av näringslivsintresserade människor från hela Sverige. Kraftsamling är en nationell konferens som Trelleborgs kommun har tagit initiativ till. Fokus ligger på hur kommuner och näringsliv kan samverka för att få ut människor i arbete.

- Vi jobbar aktivt med dessa frågor och vill ha en bred diskussion. Man kan se detta som ett fortsatt led efter kampanjen Ge en timme, säger Cecilia Lejon, chef över arbetsmarknadsförvaltningen.

Annons

Hon kommer att vara moderator under dagen.

En av föreläsarna är Lars Andersson. Han är anställd på Max hamburgare i Piteå och kommer att prata om hur företaget har jobbat aktivt med att anställa funktionshindrade. Lidija Kolouh, utredare på Ungdomsstyrelsen, medverkar tillsammans med honom genom att prata om framgångsfaktorer i arbetet med unga som riskerar utanförskap.

En annan föreläsare som kommer att resa långt är Henrik Feldhusen från Nacka. Han kommer att prata om hur man jobbar med arbetslösa i hans kommun.

- De lägger upp det helt annorlunda där. De samarbetar med olika aktörer. De arbetslösa får en jobbcheck och kan själva välja vilken hjälp de ska få, berättar Cecilia Lejon.

Från Trelleborg kommer bland annat Annika Niehoff från Söderbergsföretagen att medverka. Hon kommer att prata om ett traineeprogram för arbetslösa trelleborgsungdomar som Trelleborgs kommun genomförde i samarbete med koncernen.

Konferensen är fullbokad.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons