Annons

Heatex hall kan bli hett idrottshus

Lokalerna vid Hedvägen där företaget Heatex tidigare höll till kan bli ett Idrottens hus. I går fick några föreningar information om möjligheterna.
Trelleborg • Publicerad 9 september 2014
Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden, tillsammans med Roland Nilsson, representant för fastighetsägarna i den stora hallen i Heatex före detta lokaler vid Hedvägen.
Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden, tillsammans med Roland Nilsson, representant för fastighetsägarna i den stora hallen i Heatex före detta lokaler vid Hedvägen.Foto: Foto: Lasse Bryggare

- Vi har bjudit in IFK Trelleborg friidrott, Trelleborgs bouleklubb samt Trelleborgs bågskytteklubb, berättar Mats Svensson (KD) ordförande i fritidsnämnden. Men det finns säkert fler föreningar som vill vara med här.

Det handlar i första hand om en lokal på cirka 2 000 kvadratmeter som skulle passa för friidrott samt en lokal på ungefär 600 kvadratmeter för bågskytte och boule. Hela fastigheten är på cirka 6 500 kvadratmeter.

Annons

- Men vi vet att det finns föreningar som vill ha kontorslokaler också, säger Mats Svensson. Och andra föreningar som söker vinterlokaler.

Med på mötet under måndagskvällen var även Roland Nilsson, representant för fastighetsägarna, som gärna ser att föreningarna kommer in som nyttjare av lokalerna.

- Upplägget skulle bli ett liknande som vi har i Föreningarnas hus, säger Mats Svensson.

I Föreningarnas hus hyr föreningarna sina egna lokaler av kommunen och sköter dem själva, med städning och nycklar.

Hyran i Föreningarnas hus ligger på cirka 300 kronor per kvadratmeter och år. Om IFK Trelleborg Friidrott skulle hyra den stora lokalen på egen hand skulle det innebära en månadskostnad på 50 000 kronor.

- Det har vi aldrig råd med, säger Kjell Hansson, kassör i föreningen. Då måste vi bli sponsrade.

Fredrik Mårtensson från IFK Friidrott tänker inte lika mycket på pengarna utan drömmer om vilken häftig lokal den gamla Heatexhallen skulle bli.

- Vilken massa ungdomar vi skulle kunna få i träning här på vintern, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons