Havetserie blev ingen publiksuccé

I lördags hölls den sista föreläsningen i en serie om havet, hamnen och Trelleborg. Men föreläsningarna har inte varit några större publikmagneter. Flera föreläsningar har inte haft mer än en handfull åhörare.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2010

– Jag tror inte att man får låta sig slås ner av detta. Det gäller att ha lite uthållighet och att sprida detta mer, säger Lars Mikkelä (M) kommunstyrelsens representant i Campus Trelleborg som tillsammans med Havsportalen och Lunds universitet har arrangerat föreläsningarna.

Föreläsningarna har legat klockan 14 på lördagar, har det varit fel tid?

– Jag vet inte om det är det eller vad det är som gjort att det inte varit så många som kommit, säger Lars Mikkelä.

Vid ett tillfälle var föreläsningen nära att bli inställd på grund av för får åhörare och vid lördagens föreläsning var det inte ens tio personer som dök upp i Malmrossalen för att lyssna på ett föredrag om kommunens arbete med våtmarker, alger och biogas. Flest åhörare drog ett föredrag om sjösäkerhet och risker till havs. Då kom, enligt Lars Mikkelä, ett 30-tal personer för att lyssna.

– Då var det både mycket folk och mycket frågor, säger han.

Trots det svala intresset för föreläsningsserien planerar Campus Trelleborg att dra igång något liknande till våren. Temat är dock inte klart.

– Vi vill gärna ha tips på teman som trelleborgarna tycker är intressanta, säger Lars Mikkelä.

Som avslutning på föreläsningsserien som hållits under hösten planerar man också att samla ihop alla föreläsare till en paneldebatt och panelfrågestund. När detta eventuellt blir är dock oklart.

– Vi ska se när vi lyckas samla allihop, säger Lars Mikkelä.

Totalt har man haft sex föreläsningar som alla haft anknytning till havet och Trelleborg.

INTERNAL INTERNAL
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.