Havet inspirerar konstnärsgrannar

På en konstutställning precis vid havet passar det bra med sand och sten som tema. För Emma P Dahl och Stefan Mårtensson är kustlivet en gemensam inspirationskälla.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2009
Foto: 
Foto: 
Glaset gör sig bra i utställningshallen på Köpmansmagsinet, tycker Emma P Dahl. "Det reflekterar ljuset istället för att stänga det ute."
Glaset gör sig bra i utställningshallen på Köpmansmagsinet, tycker Emma P Dahl. "Det reflekterar ljuset istället för att stänga det ute."Foto: 

SMYGEHUK. Kontrasterna syns tydligt. På den ena väggen hänger Stefan Mårtenssons oljemålningar med naturmotiv, på den andra Emma P Dahls ofta abstrakta verk i glas och keramik.

Men att de båda grannarna ställer ut tillsammans på Köpmansmagasinet i Smygehuk är ingen slump. Havet är en gemensam nämnare i deras konst.

– Jag brukar ha sand som en röd tråd. Det finns sand i glaset, i keramiken och i betongen. Och jag använder mycket blå och gröna färger, säger Emma P Dahl.

Hos Stefan Mårtensson är vattnets spel runt stenar och klippor ett favoritmotiv.

Havstemat fungerar bra på Köpmansmagasinet.

– Det är härliga lokaler. Och så är det bra att ställa ut på en plats dit folk går av andra skäl, säger Stefan Mårtensson.

Johan Silfversten Bergman
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.