Annons

Hatbrott kan ligga bakom misshandel

Mannen blev knivskuren och hotad av ett större gäng i Stadsparken. Polisen utreder händelsen som ett hatbrott – mannen tror att han blivit attackerad på grund av sin hudfärg.
Trelleborg • Publicerad 20 oktober 2014

Det var vid fyra-tiden i fredags morse som den 37-årige mannen befann sig i Stadsparken, i närheten av Övre busstation.

– Han säger att tio personer kom fram till honom, varav två hade kniv, säger utredare Viveka Smidvall vid Trelleborgspolisen.

Annons

Enligt 37-åringens polisanmälan hotade männen honom. En av de som bar kniv högg honom i vänster hand så att den började blöda. En man ska även ha hållit en kniv över hans hals och ytterligare en man slog honom med knutna nävar och sparkade på honom.

När 37-åringen kommit ifrån gärningsmännen tog han bussen in till Malmö, där han bor, och sökte vård på Skånes universitetssjukhus. Därefter gjorde han polisanmälan.

Händelsen rubriceras som grov misshandel, olaga hot och hatbrott.

– Han tror att det som hänt är relaterat till hans hudfärg. Vissa av gärningsmännens kommentarer tyder på det, säger Viveka Smidvall.

Förhör har hållits med 37-åringen. Han kan inte peka ut någon av de inblandade, men har kunnat lämna ett signalement på en av dem.

– Vi ska se om vi kan hitta någon som kan passa in på beskrivningen. I så fall kan det bli aktuellt med en fotokonfrontation tillsammans med målsägande, säger Viveka Smidvall.

Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons