Annons

Hastighet vid rondell ses över

Under veckan kommer Trafikverket att se över skyltningen och hastighetsgränserna vid Maglarpsrondellen. Orsaken är de många trafikolyckor som inträffat på platsen.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2012
Flera olyckor har inträffat vid Maglarpsrondellen. 23 maj välte en lastbil på platsen och 1 000 liter diesel läckte ut. Läckaget krävde ett omfattande saneringsarbete.
Flera olyckor har inträffat vid Maglarpsrondellen. 23 maj välte en lastbil på platsen och 1 000 liter diesel läckte ut. Läckaget krävde ett omfattande saneringsarbete.Foto: 
Foto: 

Carina Rudnert är chef på Trafikverkets enhet för trafikmiljö. Enligt henne kan det bli aktuellt att byta ut hastighetsskyltarna som i riktning mot Trelleborg visar 90 och 70 kilometer i timmen strax före Maglarpsrondellen. Idag finns skyltarna 300 respektive 70 meter före rondellen.

– Vi ska titta på om vi kan byta skyltarna till en större modell för att de ska synas tydligare. Sen får vi se om hastigheten ska sänkas till 90 och 70 närmare rondellen. Men det handlar också om vad som är rimligt. Man ska heller inte förlora effekten av motorvägen, säger hon.

Annons

Det avgörande beslutet om att sänka hastigheten fattas av länsstyrelsen. En process som enligt Carina Rudnert tar ett par månader. Däremot finns det i nuläget inga planer på att ta bort muren som står i rondellen. Trots att flera bilar har kolliderat med den när förarna missat rondellen.

– Det viktigaste är att förhindra att olyckorna sker, man måste börja i den änden. Fast vi tittar självklart på hela trafikmiljön kring rondellen. Man kan även lägga in räfflor i vägbanan för att uppmärksamma hastighetssänkningen. Men då ökar också bullret, säger Carina Rudnert.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons