Annons

Hästägare överklagar

Ägare till den häst som omhändertogs i Trelleborg strax före julhelgen överklagar nu länsstyrelsens beslut att överlåta hästen till en ny ägare.
Trelleborg • Publicerad 27 december 2004
Ägaren till den omhändertagna hästen överklagar beslutet att sälja den till ny ägare. bild: Miljökontoret Trelleborg
Ägaren till den omhändertagna hästen överklagar beslutet att sälja den till ny ägare. bild: Miljökontoret TrelleborgFoto: 

Hästägaren i Trelleborgs kommun som togs in för sjukhusvård och vars häst omhändertogs av länsstyrelsen överklagar nu beslutet att hästen ska överlåtas.

Enligt överklagandet har ägaren nu börjat återhämta sig efter sin sjukdom och kommer snart att skrivas ut från sjukhuset.

Annons

"Min dotter står under ett inledningsskede som garant för att att hästen sköts på ett värdigt och fullgott sätt" skriver ägaren i sitt överklagande.

Dessutom kan ägaren tänka sig att sluta avtal med en skötare på orten som ska hjälpa till att ta hand om hästen.

Att hästen blivit mager och hade dåliga stallförhållanden menar ägaren beror på de olyckliga omständigheterna med hans sjukdom.

"Bedömningen om hästen framtida levnadsförhållanden bör ej göras med tanke på de olyckliga omständigheterna som rått den senaste tiden, utan utifrån den nya situation som råder, vilken utgör en återgång till det normala" skriver hästägaren i sitt överklagande.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons