Annons

Hasse drog folk till Månstorps gavlar

Solen sken och folket kom när Hasse Andersson höll i allsångskväll på Månstorps gavlar.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2012
Hasse Andersson sjunger låten "Skomagare Anton" till publikens stora förtjusning.
Hasse Andersson sjunger låten "Skomagare Anton" till publikens stora förtjusning.Foto: Rickard Nilsson
Hasse Andersson har spelat på Månstorps gavlar vid tre tidigare tillfällen. Men detta året fick han spela på en scen på baksidan av ruinen. Anledningen är rasrisk. Flera stenar har fallit ner från väggarna.
Hasse Andersson har spelat på Månstorps gavlar vid tre tidigare tillfällen. Men detta året fick han spela på en scen på baksidan av ruinen. Anledningen är rasrisk. Flera stenar har fallit ner från väggarna.Foto: Rickard Nilsson
Benny Hellqvist och Lisa Hellqvist har varit med på viskvällarna i femton år och har tagit med ett eget bord. De är överens om att "det är ett trevligt sätt att tillbringa sommarkvällen med fantastiska artister".
Benny Hellqvist och Lisa Hellqvist har varit med på viskvällarna i femton år och har tagit med ett eget bord. De är överens om att "det är ett trevligt sätt att tillbringa sommarkvällen med fantastiska artister".Foto: Rickard Nilsson

Klockan är lite i sju på onsdagskvällen. Publiken är samlad på gräset framför scenen på baksidan av Månstorps gavlar. På bron till ruinen står Hasse Andersson lugnt med händerna i fickorna och laddar inför konserten. Han har varit här förut. Och han trivs på platsen.

– Jag har varit här tre gånger tidigare. Men då har jag spelat inne i ruinen. Det var riktigt stämningsfullt, säger han och tittar upp för de höga stenklädda väggarna, samtidigt som han pekar ut var scenen stod.

Annons

På grund av rasrisk vågar inte arrangören längre ha konserter i ruinen.

– Nästa år firar vi 20-årsjubileum. Då hoppas vi att kommunen rustat upp ruinen, säger publikvärden Barbara Wennheden.

En stund senare drar Leif Carlsson och Husband igång allsången inför de 260 personerna som kommit för att lyssna på årets sista viskväll. Stämningen är på topp.

När det är dags för Hasse Andersson kör han ett säkert kort – Eva-Lena. Det märks tydligt att många känner igen låten och kan texten. Under kvällens lopp kör han ett axplock med gamla och nya låtar.

– Folk vill ha låtar med drag. Mina egna favoriter är de lugnare låtarna som "Sista seglatsen" eller "Ann-Christin", säger han.

Cecilia Isberg
Peter Dontsov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons