Annons

Härvan kring Totalkiosk växer

Meningarna går kraftigt isär huruvida Trelleborgs kommun tillsammans med flera lokala företagare har möjlighet att bryta avtalet med Totalkiosk. Båda sidor i konflikten hävdar att de har lagen på sin sida.
Trelleborg • Publicerad 8 maj 2009

Totalkiosk erbjuder olika tjänster via dataterminaler som finns runt om i Trelleborg. Själva terminalerna ägs av företaget Wasa kredit. Det är också dit som kommun och företagare betalar in pengar varje månad. Pengar som sen ska komma tillbaka via Totalkiosk.

Men under de tre senaste månaderna har utbetalningarna ställts in. Därför har kommun och företagare ensidigt hävt avtalet. Björn Beckman är kreditchef på Wasa kredit. Han menar att kommun och företagare kommer att vara tvungna att fortsätta betala in pengar till Wasa kredit. För kommunens del handlar det om 5 490 kronor i månaden under fyra år och tre månader. Totalt 285 480 kronor.

Annons

– Det är tråkigt att de är besvikna på Totalkiosk men det är ett avtal som ingåtts utanför vår kontroll. Vi har kvar våra skyldigheter och då får också kunden fortsätta att betala, säger Björn Beckman.

Men det är en uppfattning som inte delas av Michael Tuveson. Den advokat som företräder kommun och företagare.

– Företagarna visste inte att man tecknade avtal med Wasa kredit. Däremot har Totalkiosk använt sig av Wasa kredits blanketter. Vi menar att det här inte gått rätt till. Kan vi inte enas får frågan avgöras i rätten, säger han.

Totalkiosks vd Christer Backman har inte gått att nå för en kommentar.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons