Annons

Hårt tryck på polisen efter helgerna

Det har varit svårt att komma fram till polisen för att göra anmälningar under jul- och nyårshelgerna. Det har resulterat i att polisen nu blir nerringd. Och många av dem som inte kommer fram på telefon besöker i stället polisstationen med köer som följd.
Trelleborg • Publicerad 8 januari 2004

- När vi har helger med mycket bonusledigt på röda dagar så blir kontentan att de få dagar man är i tjänst blir trycket högt, säger Björn Schäfer, närpolischef i Trelleborg. I Trelleborg har båda de stationsexpeditörer som normalt tar emot anmälningar varit borta under jul- och nyårshelgerna på grund av ledighet och sjukskrivning. Polisens anmälningsexpedition i Helsingborg dit alla ska kunna ringa för att göra anmälningar om mindre allvarliga brott har varit igång sedan före jul men är ännu inte fullt utbyggd. - Något lägre servicegrad har vi haft under helgerna. Detta är beklagligt men från och med måndag räknar vi med att vi kör för fullt igen, säger Björn Schäfer. Han sammanfattar ändå jul- och nyårshelgerna som relativt lugna när det gäller brottsligheten i området.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons