Annons

Hårt tryck på hyreslägenheter

Efterfrågan på hyreslägenheter är fortfarande mycket stor i Trelleborg. Det finns bara ett fåtal lediga lägenheter i staden och de som söker är många.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2009

TRELLEBORG. Runt 650 personer köar just nu för en lägenhet i Trelleborgshem. De senaste åren har läget sett i princip likadant ut. Det är knappt några lägenheter lediga och när en fastighetsägare annonserar om en ledig lägenhet kan det vara upp emot ett 40-tal personer som visar sitt intresse.

– Vi har väldigt stor efterfrågan och liten tillgång. Det har varit högt tryck under många år, säger Patrik Liljegren, delägare i Nilpat AB som förvaltar cirka 260 lägenheter i Trelleborg.

Annons

På Alsingevallen har man just nu två stora trerumslägenheter lediga men de brukar bli uthyrda snabbt. Allra störst efterfrågan har man på ettor och tvåor.

– Men det är sällan de som bor i dem släpper sina lägenheter, säger företagets förvaltare Lars-Erik Jönsson.

På Trelleborgshem har man precis påbörjat byggandet av 19 nya lägenheter i kvarteret Väduren vid Henry Dunkers gata.

– Vi gjorde ett utskick i förra veckan och har redan flera som visat intresse, säger vd Kent Jönsson.

Hyran för en tvårumslägenhet på 56 kvadratmeter i den nybyggda fastigheten väntas bli 6500 kronor plus värme och vatten vilket är ett par tusen mer i månaden jämfört med en två i en äldre fastighet.

– Det är dyrt men vi vill att fastigheten ska gå runt från första början. Vi gör ingen utjämning över våra andra fastigheter, säger Kent Jönsson.

Johan Silfversten Bergman
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons