Harrys vill komma till Trelleborg

En krögare vill köpa Två Lejon vid Gamla Torg och bygga om det för att öppna ett Harrys.
Trelleborg • Publicerad 9 januari 2007
Så här kan det komma att se ut vid Gamla torg om en företagare får rätt att bygga ut för 13 miljoner kronor. Skiss: Lars Löfqvist arkitektkontor
Så här kan det komma att se ut vid Gamla torg om en företagare får rätt att bygga ut för 13 miljoner kronor. Skiss: Lars Löfqvist arkitektkontorFoto:  

Ett arkitektkontor i Nordvästskåne skriver till stadsbyggnadskontoret med en förhandsförfrågan om möjligheterna att få göra en omfattande utbyggnad av den gamla byggnaden.

Enligt brevet har arkitekten uppdragsgivare som är intresserade av att etablera ett nöjesetablissemang i fastigheten.

"Konceptet heter Harrys och drivs framgångsrikt i bland annat Helsingborg, Halmstad, Göteborg och Malmö" skriver arkitekten.

Utbyggnaden är inte detaljstuderad, enligt arkitektens brev, men i den skiss som följer med brevet antyds hur det kan komma att se ut om företaget får lov att bygga ut.

"Byggnaden kommer att totalrenoveras och ombyggnadskostnaderna beräknas till cirka 13 miljoner kronor" skriver arkitekten vidare.

Om arkitektens uppdragsgivare ska köpa fastigheten och satsa på att bygga om det för att starta Harrys Trelleborg måste man dock få möjlighet att bygga om enligt planerna, i samråd med stadsbyggnadschefen.

Därför vill man nu ha svar från byggnadsnämnden, positivt eller negativt.

Stadsbyggnadschefen Stefan Ferm vill inte uttala sig om planerna i dagsläget.

När Gamla Torg restaurang AB sökte bygglov för en veranda och en permanent uteservering för ett drygt år sedan väckte det stora protester från bland annat föreningen Gamla Trelleborg. För närvarande byggs huset om invändigt för att kunna hysa Köpingeskolans sjuor, som ska gå i skolan på krogen.

Harrys är en franchisekedja där det första företaget öppnade 1993 i Falkenberg. Numera finns det Harrys på 34 ställen, de flesta i Sverige, men även i Norge och i Thailand.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.