Annons

Hårda tag i musikalisk skolshow

Trelleborg • Publicerad 22 november 2006

En termins arbete visas upp i nästa vecka när de elever som valt ämnet Teater och show på gymnasiesärkolans individuella program på Bastionskolan. I showen Gott & blandat samsas artister som schlagerstjärnorna Carola och Martin Stenmarck med hårdrocksmonstren i Lordi och dansbandet Sten och Stanley.

Konferencier för showen kommer 18-årige Oskar Lindblad att vara. Trots att man räknar med 50 till 60 åskådare vid varje av det tre föreställningarna i nästa vecka är han inte det minsta nervös.

Annons

– Nej, det blir roligt att vara konferencier, säger han. Han har valt ämnet Teater och show eftersom han är mycket musikintresserad. Han både spelar gitarr och sjunger.

– Jag är med i en grupp som heter Skånska Yezz, berättar Oskar Lindblad som också kommer att framträda som Hasse Andersson med sin favoritlåt Änglahund.

Carita Andersson tycker att Darin gör bra låtar och att han är snygg. Därför kommer hon att, för andra gången, att klä ut sig till sin idol. Den här gången är det låten Coming True som ska framföras.

– Det är en bra låt, förklarar hon. Hon känner sig lite nervös inför at framträda inför publik även om det inte är första gången. Det här är andra gången hon valt ämnet och även vid förra tillfället var det Darin som hon härmade.

I tidigare terminers upplagor av Teater och show har man gjort liknande föreställningar men också revynummer á la Stefan och Christer.

– Det är väldigt utveklande socialt att alla kan vara med tilllsammans oavsett handikapp, säger läraren Eva Dahl och fortsätter:

– Det är inte så lätt att stå på scenen inför så många heller. Hela tretton av omkring 45 elever på har valt Teater och show som individuellt val. Tillsammans har eleverna diskuterat fram upplägget på showen.

– De har jobbat jättehårt med det här ända sedan terminsstarten. säger en av de andra lärarna som arbetar med ämnet, Ulrika Snygg.

Föreställningarna äger rum på tisdag, onsdag och torsdag för föräldrar, personal och skolkamrater i Bastionsskolan.

Paul Torstensson

Annons

0410-54563

paul.torstensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons