Annons

Här vet man vad man får

Bönorna charmas direkt av den supertrevliga och genuint varma tjejen som servar oss på Espresso house.
Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2013
Foto: 

Vi väljer en chokladboll och en Manhattanbrownie, för 23 respektive 30 kronor. Chokladbollen är i smörigaste laget och hade gärna fått smaka mer av choklad, men brownien är precis så söt och god som förväntat. Bönorna är mer än nöjda med passion- och mangosmoothien och kaffet som vi väljer till fikat. Vi slår oss ner vid ett av borden, intill oss sitter gäster i blandade åldrar. Musiken är lite hög, men det är fredag och kanske vill baristan få oss att komma i helgstämning?

På Espresso house vet man vad man får, vilket kan kännas lite tråkigt samtidigt som det egentligen inte finns något att klaga på. Förutom lite dyra priser och stel inredning, så är det mesta klart godkänt. Det finns många bakverk att välja på, liksom flera olika sorters mackor och sallader. Kaffe kan du få på alla möjliga vis, juicer och smoothies finns i flera olika smaker.

Skvallerfaktorn är hög, du sitter mitt i hjärtat av Valen och det rör sig folk runt kaféet hela tiden. Sätter du dig dess­utom vid atriumrutan kan du samtidigt spana ner till bottenvåningen. Över atriumrutan syns himlen genom fönstret, vilket gör att fiket inte känns så instängt trots att det är i en galleria. Baristan får dig att vilja komma tillbaka och fiket måste sägas vara bra för ensamfika. Du kan sitta för dig själv, samtidigt som du ändå är med där det händer.

Martin Falkenby
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons