Här kickas Palmfestivalen off

Vädret var inte på Palfestivalens sida denna första festivalkväll. Men inne i det stora kickofftältet märktes inget av busvädret utanför. Hundratals personer ville fira att festen var igång.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2005

Det såg så bra ut dagen innan. Palmertna utplacerade i varmt solsken och riktig medelhavsstämning. Och så vänder det precis när allt drar igång, med hällande regn och tunga moln. Någon sand sågs heller inte till kring de blöta palmerna.

Men det hindrade inte 300 festivalbyggare, sponsorer och arrangörer från att peppa sig själva på kickoffen som drog igång vid halv sjutiden i tältet på Centralskolans gård.

Beväpnade med paraplyer och regnställ droppade gästerrna in i en strid ström medan festivalgeneralen Lasse Svensson tog emot i dörren.

– Vi har bjudit in allmänheten också i år, men jag tror inte att så många tar sig hit. Alla vet ju att detta är kickoffen, säger han mellan handskakningarna med allt från MC-fantaster till vd:ar.

På borden serverades klyftpotatis och fläskfilé och ölkranarna gjorde sitt för att ytterligare höja stämningen n ågra snäpp.

– Jag ser fram emot konserten med Timbuktu. Och att bara strosa runt på marknaden, sade Therese Lundahl från Svensk Fastighetsförmedling som var på kickoffen med hela kontoret. – Man träffar alla man känner åtminstone en gång om året. Det är på den här festivalen, skämtade Lars-Göran Larsson som besökte kickoffen tillsammans med Britt-Marie Lindkvist.

Från scenen höll Lasse Svensson ett välkomsttal och tackade både sponsorer, som enligt honom är extra många i år, och alla inblandade.

Trelleborgsbandet Bennix äntrade scenen en stund senare och körde den lugna varianten med ballader som The Power of love och A woman in red.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.