Annons

Här kan du fira midsommar i Trelleborg

För dig som vill fira traditionell midsommar med dans kring majstången finns flera alternativ runt om i Trelleborg med omnejd i dag.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2002

På Dalabadets camping i Trelleborg blir det resning av midsommarstång och därefter dans med början kl 13.30. Arrangörer är Söderslätts folkdanslag. För den som vill stanna i stan ordnar Trelleborgs scoutkår festligheter i Östervångsparken mellan 13.30 och 15.30. I Västra Värlinge blir det midsommarfest på Anshelmssons äng kl 13.30. Vid Köpmansmagasinet i Smyge börjar firandet med en uppvisning av Anderslövs Folkdanslag kl 13.00. Kl 14 blir det dans kring midsommarstången med Östra Torps GIF. Vid V Tommarps församlingshem inleds firandet med en friluftsgudstjänst som börjar kl 14.00. Desirée och Emma Nilsson medverkar med solosång. Klockan 15.00 kommer Söderslätts folkdanslag. Kaffekorg medtages. I Hemmesdynge vid muséet kan den som vill själv vara med och klä midsommarstången, med start kl 13.00. Dansen och leken, med flickorna Mikkelä, börjar kl 13.30. Medtag gärna blommor och fika. Barnen bjuds på korv och saft. Vid Stora Hammars mölla i Höllviken reser mölleföreningen midsommarstången kl 13.00. Därefter blir det dans kring densamma till dragspelsmusik fram till kl 15.00. Den som tänker bege sig till Malmö på midsommarafton behöver inte bli utan midsommarfirande för den sakens skull. Vid Mölleplatsen ordnas dans, musik och lekar mellan kl 12.00 och 17.00. Text: Louise Lindow

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons